Kodeklubb

En klubb for alle som er nysgjerrig på teknologi og innovasjon

Vi er på KVN på onsdager mellom kl 18.30 og 20.30. Er du under 10 år må du ha med deg en voksen. Nesna bibliotek arrangerer ofte Skaperverksted, og noen av de er med teknologi. Da stiller vi opp og samarbeider. Disse arrangementene annonseres av biblioteket.

Kodeklubben ble etablert høsten 2020. En gjeng ungdommer har drevet med First Lego League siden 2015, der de har på høstene jobbet med programmering av robot og innovasjonsprosjekt (se hjernekraft.org). Vi ønsker å ha med flere og jobbe med teknologi hele året. Så da ble det kodeklubb.

Noen av gjengen fra 2019

Vi ha det første året ikke så mange samlinger. First Lego League (FLL) ble gjennomført høsten 2020, men den konkurransen ble strømmet fra lagenes egne lokaler, enn å treffes i den årlige Skandinaviske finalen. Vi brukte det første året på å søke midler og få kjøpt inn utstyr slik at vi var klar da samfunnet åpnet opp igjen.

Covid-19 i 2020 førte til at presentasjonen ble filmet og sendt inn til dommere.

Høsten 2021 startet vi opp med ukentlige treff på KVN onsdager mellom kl 18.30 og 20.30. Er du under 10 år må du ha med deg en voksen, og er du mellom 10 og 15 må du ha med deg kontaktinformasjon til en voksen. Foreldre kan gjerne sende navn på barnet og kontakt info til en voksen på epostadressen post@nesnaskaperne.org. For mer informasjon eller registrering kan du finne på ungfritid.no: Ungfritid.no

Vi takker våre bidragsgivere som har gitt oss midler til utstyr til oppstart. Vi har planer om videre utvidelser og kanskje på sikt bli et lite skaperverksted der vi kan jobber mer enn med bare teknologi.